اصول کار و عملکرد دستگاه آب مقطرگیری یا تقطیر آب

اصول کار و عملکرد دستگاه آب مقطرگیری یا تقطیر آب

معرفی دستگاه آب مقطرگیری یا تقطیر آب

دستگاه آب مقطرگیری یا دستگاه تقطير آب آزمایشگاهی، جهت تهیه آب فوق خالص یا همان آب مقطر در مراکز مختلف از جمله آزمایشگاه های عمومی، صنعتی، پزشکی و تحقیقاتی استفاده می شود.

تهیه آب خالص آزمايشگاهی از جمله فاکتورهای مهم در فرآیند آزمايشات است. دستگاه آب مقطرگیری تمام اتوماتیک با ظرفیت متنوع جهت تهیه آب مقطر کاملا خالص با خلوص 10 الی 2 میکروزیمنس (TDS) می باشد.

دستگاه آب مقطرگیری یا تقطیر آب

آب مقطر چیست؟

آب مقطر یکی از مهمترین حلال های مورد استفاده در صنایع، آزمایشگاه ها و مراکز دارویی است. آب مقطر معمولا حاوی نمک های محلول است.

آب معمولا هنگام عبور از محیط های مختلف، به ویژه محیط های آهکی، برخی از کربنات ها را حل می کند که باعث سفت شدن موقت یون هایی مانند کلسیم، منیزیم و… می شود که با جوشیدن از بین می رود.

البته یون های منیزیم، کلسیم و سایر یون ها باعث سختی دائمی می شوند.

به همین دلیل، بهترین آب برای استفاده در صنعت، آب بدون یون است. اما منابع آب هزینه های بالایی دارند، بنابراین ما باید در مورد خرید دستگاه آب مقطرگیری یا خرید آب مقطر تجزیه و تحلیل و تحقیقات بیشتری انجام دهیم تا بتوان تاحد امکان از محصولات باکیفیت بهره ببریم.

 

علمکرد دستگاه آب مقطرگیری

  • ۱. تولیدکننده بخار

این قسمت را تانک جوشان نیز می نامند، و محفظه ذخیره آبی است که تقطیر میشود. به طور معمول، یک اتصال هیدرولیکی دارد که اجازه می دهد آب تبخیر شده و دوباره ذخیره شود. جنس این اتصال دهنده در دستگاه های کوچک از شیشه و در دستگاه های بزرگ از استیل با روکش مس، قلع و یا تیتانیم است. همچنین، اين قسمت می تواند سطح، جریان و کیفیت آب را كنترل كرده و دستگاه را در زمان بروز بينظمی يا اختلال در ورود آب، محافظت کند.

این قسمت مانند يک مبنع تأمین انرژی، از بخار آب حاصل از تانک جوشان و یا از انرژی گرمایی حاصل از هدایت جریان، از یک مقاوم متغير استفاده می كند. هر دو حالت باعث افزایش دما در شرايط عادی فشار اتمسفر يک و نيروی جاذبه 9/80665m/s2 و در نهایت، تغییر حالت آب از فاز مایع به بخار در 100°C مي شود.

  • ۲. سطح آب

وسیله ای که سطح مقدار آب در مخزن تولیدکننده بخار را تنظیم می کند و مستقيما به اتصال دهنده ای وصل است كه آب مورد نياز برای دستگاه تقطير را تأمين می كند. این اتصال دهنده مقدار آب تبخیرشده را بازیافت می کند.

  • ۳. سوپاپ کنترل

شیر مکانیکی یا الکترومکانیکی که ورود جریان آب را به مخزن تولیدکننده بخار تنظیم می کند.

  • ۴. اتصال هیدرولیکی

اتصالاتی که آب را به مخزن تولیدکننده بخار هدایت می کند.

علمکرد دستگاه آب مقطرگیری
علمکرد دستگاه آب مقطرگیری

 

مزایای دستگاه آب مقطرگیری یا دیونایزر

مزایای این روش از جمله موارد زیر می باشد:

  • تولید آب کاملا خالص
  • عدم نیاز به وجود جریان الکتریکی بالا (برخلاف روش تقطیر)
  • سرعت جریان بالا
  • سرمایه اولیه نسبتا ارزان
  • پایین بودن هدر رفت آب

شرکت مهام آزما با تلفیق دانش فنی و سال ها تجربه عملی متخصصان خود، با بهره گیری از ارتباطات علمی خود با کشور های پیشرو در صنعت تصفیه آب و با استفاده از فناوری های روز دنیا، طراحی و ساخت دستگاه های خالص سازی آب را با برند AQUA ARA با استفاده از مرغوب ترین قطعات و مواد اولیه با شناسایی پتانسیل های برتر، در مدل های مختلف بر اساس نیاز کاربران و سفارش دهندگان مراکز آموزشی، پژوهشی، بهداشتی درمانی و صنعتی انجام داده است.

 

جهت اطلاع از موجودی کالاها و قیمت ها با مشاورین فروش شرکت تجهیزات آزمایشگاهی مهام آزما ۰۲۱۸۸۵۰۹۳۸۴ – ۰۲۱۸۶۰۴۵۸۷۰ در ارتباط باشید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *